TWEE DAGEN KNALLEN

ROCK AFFLIGEM MEETS CHARLATAN

Niet alleen op zaterdag 21 mei 2022 zal het knallen op de festivalsite aan de Bellekouter: ook op vrijdag 20 mei 2022 wordt het een fijn muzikaal feest in Affligem. De vzw Rock Affligem slaat daarvoor de handen in elkaar met het Gentse muziekcafé en concertzaal ‘Charlatan’.

Christof Desmet (voorzitter vzw Rock Affligem):
Het stond in de sterren geschreven dat we met de bevriende Charlatan-clan ooit eens rond de tafel zouden gaan zitten met het oog op een samenwerking. We hebben 10 minuten rond die tafel gezeten en het was beklonken: we zetten het podium een dag vroeger op.… In plaats van één muzikaal feest zullen er nu twee opeenvolgende zijn en daar zijn we heel blij mee!’

Gerald Claes (Charlatan)
‘We hebben in de loop der jaren veel expertise opgebouwd op het gebied van concert-organisatie. Ikzelf ben opgegroeid in Affligem, mét Rock Affligem. Toen Christof de vraag stelde om mee te werken aan een relance van het festival van mijn jeugd was dat een ideale match… Op vrijdag zagen we nog potentieel. We kwamen vrij snel op het idee om van deze dag een tweede festivaldag te maken én om de Charlatan mee in te schakelen voor de line-up van de affiche.

Concreet:

  • 20 mei 2022: Rock Affligem/Charlatan on Stage – van 19 u tot 02 u
    Charlatan en VZW Rock Affligem zorgen samen voor de invulling van de affiche. Nadruk daarbij ligt op urban, hiphop, r&b en rap. Op dit moment wordt onderhandeld met verschillende bands.
  • 21 mei 2022: Rock Affligem – van 13 u tot 02 u
    Op deze tweede festivaldag laten we meer de gitaren spreken. Een – uitsluitend – Belgische affiche met gevestigde waarden én upcoming rock-talent. Ook hier lopen de onderhandelingen met bands.
  • Op 26 september 2021 gaat de ticketverkoop van start en worden de eerste bands bekendgemaakt.
  • Er worden gewone tickets en VIP-tickets (corporate en individueel) ter beschikking gesteld.