HISTORIEK

EEN BOEIENDE GESCHIEDENIS! 

HET ONTSTAAN VAN ROCK AFFLIGEM

EEN KLEIN BEETJE GESCHIEDENIS

Wat begin jaren 80 van de vorige eeuw begon als een barbecue ten huize de familie Van Ransbeeck in de Kerkstraat te Hekelgem, groeide al snel uit tot een heus straatfeest. De gezellige sfeer en het lekkere eten lokten zoveel gegadigden dat er al snel diende uitgeweken te worden naar een grotere locatie. Zo kwam men op de Bellekoutersite terecht. De barbecue werd in die tijd al opgeluisterd met optredens van onder meer Rob De Nijs en bleef groeien. De stap naar een heus festival werd in 1989 officieel gezet…
De eerste editie kon maar liefst achtduizend nieuwsgierigen overtuigen met een affiche waarop onder andere Clouseau, The Rubettes en Soulsister pronkten.

Maar liefst 22 edities lang zou Rock Affligem de officieuze opener van de festivalzomer betekenen. In 2009 viel dan spijtig genoeg het doek over het festival…

COMEBACK NA 13 JAAR

2e JEUGD

Hier stoppen we met onze geschiedenisles. Hoewel, we nemen u graag nog heel even mee naar een frisse maandagavond in februari 2021. Toen werd de suggestie opgeworpen om het concept nieuw leven in te blazen. Een groepje van een 15-tal goeie vrienden begon zich enthousiast te organiseren met als doel om eind mei 2022, drieëndertig jaar na de eerste editie, de draad terug op te pikken. Allen hebben we een band met Affligem en kunnen urenlang herinneringen ophalen over de verschillende artiesten die we zien spelen hebben en de avonturen die we beleefd hebben op Rock Affligem.

Nu lijkt ons het moment gekomen om ervoor te zorgen dat de jeugd van nu binnen enkele jaren hetzelfde kan doen. Nadat de corona pandemie het geduld lang op de proef heeft gesteld, lijkt het ons een ideaal moment om voor een uitlaatklep te zorgen en wat is er dan beter dan een ferm festival?

SPONSORS